Коронарне стентування, рестеноз і Плавікс

16.08.2015 16:49 1055

Коронарне стентування, рестеноз і Плавікс

Коронарне стентування, рестеноз і ПлавіксДана процедура являє собою відновлення прохідності артерій за допомогою хірургічного втручання. Для пацієнта операція проходить практично безболісно (застосовується місцевий наркоз). Суть її в тому, щоб імплантувати в артерію стент - дротяний каркас з металевого сплаву, покритий спеціальними ліками. Стент встановлюється всередину звуженої частини серцевої артерії за допомогою балонного катетера. Після установки, конструкція підтримує уражену артерію відкритою.

Призначення процедури

Показанням для установки імплантату є діагностована ішемічна хвороба, що характеризується стійкою стенокардією. Діагностування судин проводиться за допомогою коронарної ангіографії. Перевагами даної процедури є:

  • Безпека. Якщо порівнювати з проведенням аорто-коронарного шунтування (яке проводиться як відкрита хірургічна операція), стентування є більш безпечним для пацієнтів.
  • Низька травматичність. Після операції пацієнт може бути виписаний навіть наступного дня, але найчастіше проводить в стаціонарі деякий час (до тижня).
  • Стабільне покращення якості життя. Після установки стента більшість пацієнтів перестають відчувати прояви захворювання, починають вести звичайний спосіб життя.

Для процедури є і протипоказання, зокрема алергія на прийом препаратів, що розріджують кров, або неможливість їх застосування через побічні реакції (активні кровотечі).

Що може становити небезпеку для стента?

Найбільш поширеним ускладненням є небезпека тромбозу встановленого стента (рестеноз). Щоб йому запобігти імплантати просочуються лікарською речовиною - але й це не завжди надає необхідний вплив. Саме тому прописуються дезагреганти, одним з найбільш популярних серед яких є Плавікс, ціна на який досить висока, але й ефективність безсумнівна. Якщо ви вважаєте, що ціна на Плавікс занадто висока, є можливість (після консультації з лікарем), розглянути можливість купувати високодозований препарат (по 300мг речовини) і приймати чверть таблетки. Опис препарату і його вартість ви можете дізнатися на сайті http://plavix-75.com/ , стаття: «Купить Плавикс: цена ниже аптечной, антитромбоцитарный препарат для профилактики инфаркта миокарда».

Альтернативним препаратом є Ксарелто, відгуки про який свідчать про безпеку та дієвість коштів. Втім, одними відгуками на Ксарелто керуватися не можна - ліки завжди прописує лікар.

Особливо важливо приймати прописані ліки і строго слідувати всім порадам лікаря в перші 12 місяців після стентування. Проявивши самодіяльність можна істотно знизити якість лікування, або зовсім звести нанівець ефективність установки стента.

Следующая новость
Предыдущая новость

Вниманию посетителей! Мы временно отключили возможность комментирования новостей в связи с частыми призывами к противоправным действиям и насилию со стороны некоторых посетителей. Надеемся на Ваше понимание. С уважением, редакция "Осведомителя".

 
Последние новости