Успіх інсталяції мережевої системи відеонагляду

20.03.2016 15:44 257
Успіх інсталяції мережевої системи відеонагляду

Успіх інсталяції мережевої системи відеонагляду

Використання мережевих технологій для передачі відеосигналу дозволило спростити процес інсталяції та розширити функціональність камер. Якщо, звичайно, все зробити правильно, включаючи вибір та обробку кабелів, які будуть використовуватись у системі відеоспостереження. 

Для того,щоб у повній мірі скористатися усіма перевагами мережевих технологій, слід обов'язково передбачити наступне:

Необхідно, щоб всі фізичні компоненти системи, через які проходить сигнал по «крученій парі», відповідали категорії кабелю, використовуваного в системі

Конструктивні обмеження і параметри специфікацій кабелю не припускають використання кабельних ліній довжиною понад 90 метрів без проміжних стадій обробки.

Радіуси згину кабелів категорій 5e і 6 не повинні бути менше 4 діаметрів кабелю, тобто, ніяк не менше 25 міліметрів.

Навантаження кабелів цих категорій на розтяг не повинне перевищувати 11 кілограмів сили (≈110 Н).

Перш ніж закладати кабель в стінну розетку, обріжте його таким чином, щоб відрізок, котрий залишився свідомо вмістився в порожнині стіни.

Не допускайте перетискання кабелю - для пропускання його через гострі краї використовуйте спеціальні фітинги. Деформація кабелю може призвести до втрати даних.

При паралельному прокладанні мережевих кабелів з кабелями живлення забезпечте відстань один від одного на 15-25 см.

Не залишайте занадто довгих хвостів кабелю для підключення обладнання.

Виберіть для інсталяції один певний формат распайки - T568A або T568B. Це істотно полегшить і прискорить роботу з інсталяції.

Однак, лише кабелем перелік «тонкощів» не обмежується:

Незалежно від бажань і намірів клієнта щодо певних моделей камер, виконання пристроїв повинно відповідати умовам навколишнього середовища в місці установки.

Постарайтеся врахувати умови освітленості, в яких працює кожна з камер системи ІР-відеоспостереження, розглянувши максимум і мінімум.

Ретельно розташовуйте камери на об'єкті, старайтесь уникнути ситуацій, коли об'єкти з оточення з легкістю перекривають поле зору об'єктиву.

Забезпечте підведення мережевих кабелів до всіх актуальних і потенційних місць установки камер.

Вуличні камери слід обладнати захистом від перевантаження по струму, особливо в зонах, схильних до впливу грози.

Приділіть увагу розрахункам потужності пристроїв, що забезпечують подачу живлення по кабелях Ethernet (PoE).

Захистіть ІР-відеонагляд (безпосередньо самі камери), що встановлюються у антивандальних місцях, міцними ударостійкими кожухами.

Кабелі 6-ї категорії є набагато кращими, однак їх застосування не у всіх випадках економічно виправдане. Іноді із завданням може чудово впоратися і кабель категорії 5е.

Следующая новость
Предыдущая новость

Вниманию посетителей! Мы временно отключили возможность комментирования новостей в связи с частыми призывами к противоправным действиям и насилию со стороны некоторых посетителей. Надеемся на Ваше понимание. С уважением, редакция "Осведомителя".

 
Последние новости